Followers

Monday, December 31, 2012

BLOGWALKING ZONE DISINI.

(STICKY POST)
Sila scroll untuk entri berikutnya



TUJUAN 
1. Memudahkan untuk blogwalking ke blog-blog lain.
(URL sudah siap, tinggal klik sahaja)
2. Mempromosi blog lama dan blog baru.

KATEGORI BLOGGER
1. Blogger Popular
2. Blogger Jejaka
3. Blogger Gadis
4. Blogger Photography
5. Blogger Hiburan
6. Blogger Teknologi / IT
7. Blogger Informasi
8. Blogger Tutorial
9. Blogger Keluarga
10. Blogger Kesihatan


Siapa-siapa yang hendak senaraikan url blog di BLOGWALKING ZONE, boleh tinggalkan url blog anda di ruangan komen.

Tiada syarat yang dikenakan, hanya tinggalkan url blog di ruangan komen.

Sekiranya tiada kategori pilihan anda, boleh request dengan fyna.


Fyna akan update url blog tersebut dari semasa ke semasa.

Wednesday, December 26, 2012

Thursday, October 25, 2012

SALAM AIDILADHA

SALAM AIDILADHA KEPADA SEMUA UMAT ISLAM




Sesiapa yang pulang ke kampung, semoga selamat pergi dan balik ketika perjalanan nanti. 
"INGATLAH ORANG TERSAYANG"

KEBAIKAN BLOGWALKING



Setiap blogger ada pendapat masing-masing berkaitan dengan blogwalking. Fyna pun ada pendapat sendiri. Fyna ada senaraikan secara ringkas kebaikan blogwalking.


KEBAIKAN BLOGWALKING

1. TAMBAH FOLLOWER
Ramai yang berblogwalking untuk menambah jumlah follower. Sama juga dengan fyna. Sebab jumlah follower dan reader sebenarnya sama-sama penting. Lagi best sekiranya kita dapat reader yang sentiasa setia dengan blog kita kan.


2. TAMBAH TRAFIK
Sekiranya kita rajin blogwalking atau singgah blog blogger lain, dalam masa yang sama kita akan mendapat kunjungan balas dari blogger lain. Tidak dipaksa untuk membalas kunjungan. Terpulang pada masing-masing. Tetapi jangan merungut sekiranya jumlah trafik tidak meningkat. (Kecuali kalau blog anda bermain dengan SEO)


3. BERTUKAR IDEA / PENDAPAT
Banyak idea dan pendapat yang dapat kita perolehi. Umpama jauh perjalanan, luas pemandangan. Setiap blog mempunyai header yang berbeza. Template yang berlainan. Intipati dari blog itu sendiri. Mana yang boleh kita tambahbaik untuk blog sendiri, kita ubah untuk kebaikan blog kita sendiri. (Bukannya copy and paste bulat-bulat)


4. MENAMBAH KOLEKSI BLOGLIST
Ada sesetengah blogger rajin membuat senarai bloglist untuk memudahkan blogwalking. Sebab itu, fyna buat senarai seperti blog ini juga. Senang untuk blogwalking sekiranya tiada idea untuk membuat entri,


Banyak lagi kebaikan yang dapat kita perolehi sekiranya kita berblogwalking. Tepuk dada, tanya selera.

Wednesday, October 24, 2012

SEGMEN REVIEW BLOG : JIWAROSAK.COM


Hari ini dengan rendah dirinya fyna akan memulakan segmen yang pernah fyna war-warkan sebelum ini. Agak lewat untuk fyna memulakan segmen ini disebabkan dengan kekangan kerja.

SEGMEN REVIEW BLOG kali ini fyna memilih untuk review blog otai ini. Blog Jiwarosak.com. a.k.a Feroz Othman. Bukan Halim Othman atau pun Hairie Othman



Nama Blog : JiwaRosak
Fan Page : Jiwarosak.com


Blog yang penuh dengan intipati yang berguna untuk semua pelawat yang melawat blog ini. Yang best tuan punya blog nih sangat peramah. (errr...yeke?) hehehehe... Mempunyai follower yang hampir mencecah 5000 orang. Ramaikan. Dah kira level artis lah nih kan. Tue belum Fan Page Jiwarosak.com lak. Hampir cecah 6000 orang. Perrghh...

Kedudukan ranking alexa yang yang sangat bagus. Buktinya.

*tangan didada, mata keatas*

Jeles Mak Jemah wokay.


Untuk kenal lebih lanjut, jom ramai-ramai terjah Blog Jiwarosak.com. Tak rugi taw.




Nota kaki : Feroz nak tambah apa-apa lagi tak? First time sis nak review blog nih.


Wednesday, September 5, 2012

COMING SOON : SEGMEN REVIEW BLOG


Untuk memeriahkan lagi BLOGWALKING ZONE ini, fyna akan membuat SEGMEN REVIEW BLOG yang terpilih. Buat masa sekarang, fyna draftkan dulu. 

Syarat-syarat pun fyna tak fikir lagi. InsyaAllah, masa terdekat nanti fyna akan informkan. 

Tuan Rumah